Kamasz gyermekem van – mit tegyünk a pattanás ellen?


 
 

 Az Alksebor kenőcs alkalmazása

A beteg bőrfelület előzetes és gondos megtisztítása (bőrtípustól és érzékenységtől függően meleg víz vagy arclemosó használata) után a készítményt naponta 2-szer (reggel és este) a gondosan leszárított bőrfelületre vékony rétegben kell felvinni. Minél hamarabb kezded, annál hamarabb lesz meg az eredménye.

A beteg felület gyógyul, a többi szépül! Az enyhe bőrfertőtlenítő és a vitaminok kombinációja jót tesz a bőrnek.

Még ma kezdd el kezelni bőröd, megéri! 🙂

A kamaszok élethelyzetük, átalakulóban lévő testük és gondolataik megváltozása miatt, kisebb-nagyobb stresszhelyzetbe kerülnek időről időre.
 
Ebben az állapotban nagy szükségük van – a látszat (és időnként, vagy gyakrabbban a hallatszat) ellenére is a szüleik támogatására és tanácsadására is.
A szülő még mindig a legfontosabb kapcsolat számukra, ezért állandó segítségüket igénylik.
 
Sok fiatal számára komoly lelki problémát jelent, ha sok kis pötty csúfítja el az arcát. Megfelelő készítmények és rendszeres bőrápolás révén a pattanások általában néhány hét alatt eltűnnek, kezelés hiányában a pattanásból szőrtüszőgyulladás alakulhat ki, és ez még tovább súlyosodhat.
 
Az akne (szőrtüszőgyulladás) nem fertőző megbetegedés, hanem olyan bőrbántalom, mely a pubertással kezdődik és általában néhány év múlva magától gyógyul. A felnőttkorra nagyon ritkán marad meg, csak súlyos esetekben. Néha, lányoknál a menstruáció előtt pár nappal, futólag ismét jelentkezhet.
 
Kamaszkorban a fiúknál a herékben, a lányoknál a petefészekben és a mellékvesékben termelődő androgén hormonok hatására megnő a mirigyek aktivitása, növekszik a faggyútermelés, mely a zsíros bőrűeknél eleve nagyobb, ezért ők hajlamosabbak az aknéra.
 
Emellett a bőr fokozott elszarusodása a nyílás elzárásával elősegíti a mitesszerképződést. Magát a gyulladást és gennyedést a bőrfelszínről a duzzadt mirigybe jutott baktériumok – főként a természetes bőrflórában élő Propionibacterium aknes -, esetleg sarjadzó gombák okozzák.

A napfényre, kozmetikumokra vegyszerekre adott allergiás válaszreakció is okozhat pattanásokat. A szennyezett városi levegő kedvez az akné kialakulásának. Nincs arra bizonyíték, hogy bizonyos ételek elfogyasztása okozná a pattanásokat, ha csak nem valami ételallergiáról vagy gombás fertőzésről van szó.

Serdülőkorban a pattanás nem az ápolatlanság vagy a tisztálkodás hiányának a jele, hanem a kor természetes velejárója!

A kamaszkori bőrproblémák, így a pattanások enyhe és középsúlyos alakjai az Alksebor kenőccsel jól kezelhetőek, karbantarthatóak.
 
 
 

Csökkenti a faggyútermelést (A Vitamin)

Normalizálja a bőrműködést (E Vitamin)

Enyhíti a gyulladásos tüneteket (Pantenol)

 
 
 
 
 
 
 
 
 


Az Alksebor kenőcs évtizedek óta bizonyítja hatékonyságát a pattanások kezelésében!

Egyedülálló és összetételű készítmény, mely négyféle hatóanyagával veszi fel a harcot a pattanás ellen:

► E-vitamin (α-tokoferol-acetát)

► A-vitamin (szintetikus koncentrátum)

► B5 vitamin (dexpantenol)

► klórhexidin-dihidroklorid

 

További információért, valamint a kockázatok és mellékhatások mérlegelése céljából olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát vagy a gyógyszerészét.
Munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésére az alábbi e-mail címen: info@alksebor.hu