Rosacea orron, orcákon – rosacea kezelés


 Az Alksebor kenőcs alkalmazása

A beteg bőrfelület előzetes és gondos megtisztítása (bőrtípustól és érzékenységtől függően meleg víz vagy arclemosó használata) után a készítményt naponta 2-szer (reggel és este) a gondosan leszárított bőrfelületre vékony rétegben kell felvinni. Minél hamarabb kezded, annál hamarabb lesz meg az eredménye.

A beteg felület gyógyul, a többi szépül! Az enyhe bőrfertőtlenítő és a vitaminok kombinációja jót tesz a bőrnek.

Még ma kezdd el kezelni bőröd, megéri! 🙂

A rosacea a bőrön jelentkezik: a tünetek az arc középvonalában, az orron és az orcákon jelentkeznek. Kezdetben csak valamilyen külső hatásra következik be az arc kisereinek fokozott kitágulása, mely a vörösséget okozza. Később az értágulat állandósul, ezzel együtt az arc kipirulása is egyre feltűnőbb. Külső hatások – pl. napfény, hideg, meleg, erős szél, valamint belső tényezők – pl. stressz, fűszeres ételek, stressz fokozhatják a folyamatot.

 
 
 
   rosacea 2

 

 

A rosacea eredete, kialakulása

A rosacea  nagyon gyakori, makacs, mindkét nemet érintő ismeretlen eredetű betegség. Általában 30-50 éves korban jelenik meg, de előfordulhat fiatalabb életkorban is.

Oka tisztázatlan.   A bőrtüneteket befolyásolják a hormonális tényezők és a  magas vérnyomás is. A faggyúmirigyek nyílásában megtelepedő Demodex nevű atka is állhat a tünetek hátterében. Minden olyan tényező (belső,külső) ami bőrpírt okoz  provokálja  a betegség kialakulását. Ilyenek:

  • Túlzott meleg (napozás, szauna, szolárium)

  • Túlzott hideg (téli sportok)

  • Sport, nehéz fizikai munka

  • Forró fűszeres ételek, italok

  • Alkoholos italok

  • Kozmetikai beavatkozások

  • Stressz

Kezdetben az arcon szimmetrikus elrendezésben kis piros foltok jelentkeznek. A későbbiek során a piros foltok összeolvadnak és maradandó értágulatok alakulnak ki. A beteg “pirospozsgássá” válik.  A betegség súlyosbodását jelzi a gyulladt csomók, pattanásszerű elváltozások megjelenése és a faggyúmirigyek érintettsége. Az arc  ápolatlan benyomást kelt a bőrtünetei miatt.

A leglátványosabb elváltozás a férfiak orrán jelenik meg: az orr ilyenkor sötétvörös karfiolszerűen megnagyobbodott és erősen kitágult faggyúmirigy nyílások  láthatóak.

rosacea 4

 

 

A rosacea kezelése

A betegség megállapítása és szakszerű kezelése orvosi feladat. A kezelés sikere nagymértékben múlik a provokáló tényezők kiiktatásának mértékétől, az emésztőrendszer működésének rendben tartásától. A betegség előrehaladtától függően  más és más kezelést javasolt.

A legenyhébb formában, amikor még csak bőrpír látható a külsőleg alkalmazott terápia (krém, kenőcs) és az otthoni kezelés kerül előtérbe. Bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő, pl. a bőr működésének normalizálására kifejlesztett négyféle hatóanyag-tartalmú Alksebor kenőcs, illetve érösszehúzó krémeket javasolunk. Szteroid vagy illatanyag tartalmú külsőleges kezelés tilos.

Az Alksebor kenőcs vény nélkül kapható a patikában, az otthoni kezelés elősegítésére. Az időben elkezdett kezelés hosszú ideig megakadályozza a betegség előrehaladását. Az orvosi ellenőrzés nem hanyagolható el!

További információért, valamint a kockázatok és mellékhatások mérlegelése céljából olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát vagy a gyógyszerészét.
Munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésére az alábbi e-mail címen: info@alksebor.hu