Kisgyermekek bőrproblémái – bőrproblémák gyermekkorban – szájkörüli bőrgyulladás


Bőrproblémák gyermekkorban

 Az Alksebor kenőcs alkalmazása

A beteg bőrfelület előzetes és gondos megtisztítása (bőrtípustól és érzékenységtől függően meleg víz vagy arclemosó használata) után a készítményt naponta 2-szer (reggel és este) a gondosan leszárított bőrfelületre vékony rétegben kell felvinni. Minél hamarabb kezded, annál hamarabb lesz meg az eredménye.

A beteg felület gyógyul, a többi szépül! Az enyhe bőrfertőtlenítő és a vitaminok kombinációja jót tesz a bőrnek.

Még ma kezdd el kezelni, megéri! 🙂

Kisgyermekkorban gyakoriak a bőrproblémák- a különféle bőrtünetek, mert a gyermekek szervezete – az immunrendszer viszonylagos fejletlensége miatt – nehezebben birkózik meg a különféle hatásokkal. A gyermekek bőre sokkal érzékenyebb is, mint a felnőtteké, nagyobb részben tartalmaz vizet és könnyeben kiszárad. Kisgyermekkorban gyakori az úgynevezett száj körüli bőrgyulladás, azaz a periorális dermatis. A szó szerinti magyar fordítás szerint száj körüli bőrgyulladást jelent a szó, de ez megtévesztő lehet, mert a folyamat nemcsak a száj környékét érintheti, hanem az arc többi részét is! Ez a betegség nemcsak gyermekeket érint, a felnőtt lakosság körében nőknél gyakrabban fordul elő,  mint férfiaknál.   A kiváltó okok nem tisztázottak, a gyermekeknél a korábban említettek, míg  a fiatal nőknél ezen felül  felmerülhet táplálkozásból eredő egyensúly-hiány, hormonális hatások, környezeti hatások (pl. túlzott, vagy nem megfelelő kozmetikum használat), szteroid, esetenként más gyógyszeres kezelés. Felmerülhet okként a szájban lévő Candida gomba által okozott fertőzés, de ez az esetek elenyésző részében játszhat szerepet. Az okok keresésekor allergiás reakcióra is gondolhatunk.
Tünetei: az elváltozás ekcémára hasonlít, megvastagodott és kivörösödött szarulemezkék fedik a gyulladt területet, általában a folyamatot égő, feszülő érzés kíséri.
A legegyszerűbb lenne a bőrprobléma okát megtalálni és megszüntetni, de ez gyakran nem lehetséges, mert többnyire a kiváltó ok nem ismert.

parents-opinions-image

A szakemberek legtöbbször gyulladáscsökkentő készítményekkel, antibiotikumos gyógyszerekkel és A-vitamin tartalmú kenőcsökkel kezelik az elváltozást. Az ideális megoldás az, ha mindezen hatóanyagok egy készítményben egyszerre vannak jelen. Különleges összetételű és a bőr működésének normalizálásra fejlesztették ki a problémára hatékony megoldást nyújtó Alksebor kenőcsöt, mely az alábbi hatóanyagokat tartalmazza:

► E-vitamin (α-tokoferol-acetát)

► A-vitamin (szintetikus koncentrátum)

► B5 vitamin (dexpantenol)

► klórhexidin-dihidroklorid

 
 
További információért, valamint a kockázatok és mellékhatások mérlegelése céljából olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát vagy a gyógyszerészét.
Munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésére az alábbi e-mail címen: info@alksebor.hu