Pattanás kezelése – Alksebor kenőcs


Pattanásra, pattanás kezelése, rosacea, ekcémára

Pattanás kezelése,

pattanásra Alksebor

 Az Alksebor kenőcs alkalmazása

A beteg bőrfelület előzetes és gondos megtisztítása (bőrtípustól és érzékenységtől függően meleg víz vagy arclemosó használata) után a készítményt naponta 2-szer (reggel és este) a gondosan leszárított bőrfelületre vékony rétegben kell felvinni. Minél hamarabb kezded, annál hamarabb lesz meg az eredménye.

A beteg felület gyógyul, a többi szépül! Az enyhe bőrfertőtlenítő és a vitaminok kombinációja jót tesz a bőrnek.

Még ma kezdd el kezelni bőröd, megéri! 🙂

Részletek:

A legtöbb kamasznak vannak pattanásai. A hormonális változások fokozott faggyúképződéshez és szarusodáshoz, a bőr egyensúlyának felborulásához vezetnek és ennek talaján könnyebben elszaporodnak a gyulladást okozó baktériumok. Hormonális változások nőknél a menstruációt megelőző időszakban vagy terhesség idején ugyancsak okozhatnak pattanást.

Gyakran fordul elő, hogy az orcánkat éktelenítő pöttyök likvidálását – kézenfekvő megoldásként a pattanás vagy mitesszer kinyomását választjuk, de a leghelyesebb, ha ezt már szakemberre bízzuk. Enyhébb esetben kozmetikus, súlyosabb probléma esetén bőrgyógyász felkeresését javasoljuk.

Young doctor

Bármelyik bőrtípushoz is tartozunk, a bőr ápolása a tisztítással kezdődik. Ez különösen fontos a pattanásos bőrnél. A bőr pH értékéhez (5,5) közel álló kémhatású készítményt kell választani, előnyös lehet az arctej vagy más arclemosó folyadék szappan nélkül. Az alkohol tartalmú tisztítószerek, tonikok túlzott használatát kerülni kell a bőr kiszáradásának veszélye miatt. Amennyiben ugyanis a bőr úgy érzékeli, hogy túlzott szárításnak van kitéve, védekezésül még több faggyút kezd termelni.

Az acne összetett mivolta miatt a helyes terápia is több támadáspontú kombinált kezelést jelent. Ez elérhető több  önálló helyi illetve szisztémás, vagy kombinált készítménnyel.

Az Alksebor kenőcs kifejlesztésekor a pattanás kialakulásának összetettségét vették alapul és a többféle kiváltó tényezőre keresték a megoldást.


1.
Így az Alksebor kenőcs tartalmaz olyan hatóanyagot  (klórhexidin-dihidroklorid),  mely fertőtleníti a bőrfelületet, vagyis gátolja a bőrfelületen lévő kórokozók szaporodását. arctisztitasLipidkiválasztás csökkentő hatása is van.

 2. Segíti a faggyútermelés csökkentését és a faggyúmirigyek normál működését, mérsékli a mitesszerek kialakulását (A vitamin)

 3. A  bőr normál működését az E-vitamin (α-tokoferol-acetát) támogatja.

 4. A gyulladásos folyamat enyhítésére szolgál a dexpantenol.

 

Pattanásra, pattanás kezelése, rosacea, ekcémára

További információért, valamint a kockázatok és mellékhatások mérlegelése céljából olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát vagy a gyógyszerészét.
Munkatársaink is készséggel állnak rendelkezésére az alábbi e-mail címen: info@alksebor.hu